Доц. Мангъров в спор с личните лекари, шефа на "Пирогов" и Борисов

Той ги призова да се включат по-активно в битката с коронавируса

12.11.2020 | 19:04 Редактор: Георги Камарашев

Остра реакция от страна на личните лекари срещу доц. Мангъров, който ги призова да се включат по-активно в битката с коронавируса. А здравният министър и директорът на "Пирогов" влязоха в открит спор с най-големия критик на Щаба, който за първи път седна на една маса с тях.

Още в началото на пандемията доц. Атанас Мангъров определи коронавируса като малко по-тежък грип и отрече строгите мерки. Наложи се премиерът публично да го критикува за внасяне на смут в обществото. 

6 месеца по-късно властта неочаквано постави доц. Мангъров на първа линия в битката с вируса, като го назначи за директор на Ковид отделението в Инфекциозна болница. Така легитимира мнението на инфекциониста и постави в сложно положение колегите му от Щаба. 

Въпреки че седна на една маса с управляващите, доцентът остана верен на собствените си убеждения. И продължи да спори, дори с премиера.

Противоречията относно ползата от карантината продължиха и на поредния брифинг.

Въпреки очевидните различия, властта гласува доверие на доц. Мангъров, а вместо критика, този път инфекционистът получи бащински съвет от премиера.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 7
Елка Николава
преди 3 години
Този Мангъров защо не се откаже от своят нарцисизъм.Особено сега в тази тежка ситуация !Оказа се че освен стар е и изостанал ...от медицинските науки! Сигнализирай за неуместен коментар