Министър Ангелов обяви новите мерки, заповед ще има в четвъртък

Хората с хронични заболявания влизат в коридорите за възрастните

10.11.2020 | 13:49 Редактор: Тодор Петров

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов обяви какви допълнителни мерки ще бъдат въведени срещу разпространението на коронавируса у нас.

"В момента имаме консенсус всички училища с достигната 20% заболяемост на учениците, да бъдат изведени в електронна среда, независимо дали говорим за начално, предучилищно или училищно образование. Във всички висши училища ще продължават да обучават студентите дистанционно, с изключение на онези, в които има практически занятия", обяви той.

Проф. Ангелов настоява и очаквам експертите да вземат решение днес, за да бъде заповедта факт в четвъртък - към коридорите за възрастните да се присъединят хората с хронични заболявания. 

"Надяваме се да няма злоупотреби от граждани. Обсъждаме дали коридорите да бъдат от 8 до 10 ч. или от 14 до 16 ч. Идват зимни месеци, в които е студено и има мъгли, което може да затрудни хората", уточни здравният министър.

Нощните заведения ще продължат да бъдат затворени на територията на цялата страна до края на ноември. Предвижда се да има единен вечерен час за работа на заведенията в цялата страна. Най-вероятно той ще бъде 23:00 или 23:30 ч.

"Децата, които не ходят не училище и другите, които държат да посещават големите търговски обекти, да бъдат задължително с придружител - техните родители", каза още министър Ангелов.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 3
Шмиргел
преди 3 години
Защо не се затворят големите търговски обекти наместо там да се изисква децата, които ходели да бъдат с родителите си. Така се създава много по-голяма възможност хора на закрито да обменят пот и вируси Сигнализирай за неуместен коментар
2
4 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години
Децата "да бъдат задължително с придружител - техните родители" много е важно това уточнение за придружител родител, защото определени групички хванали един по голям за придружител и беснеят по моловете като за последно, човек не може да си плати сметките на спокойствие. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
А преподавателският състав? Той трябва ли да присъства на работа, в компютърен кабинет, напр., oткъдето всички водят дистанционно обучение, синхронно или не? Сигнализирай за неуместен коментар