Борисов: Да помним 10 ноември, тази дата промени съдбата ни

"Минахме през труден период, но съхранихме мира", посочи премиерът

10.11.2020 | 09:42 Редактор: Ивет Арабова
Борисов: Да помним 10 ноември, тази дата промени съдбата ни

10 ноември е дата, която трябва да помним! Тази дата промени съдбата на България и на всеки човек. Минахме през много труден преход, но важното е, че съхранихме мира и продължихме напред. Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във Facebook. Той напомни, че страната ни стана член на НАТО и Европейския съюз благодарение на много работа и консенсус както между политическите партии, така и в обществото.

"Трябва обаче да помним, че през целия преход имаше една партия, която водеше последователно България към фалити на банки, хиперинфлация, купонна система, режим на тока и европейска изолация. Да помним, за да не се повтаря. За мен, като демократ по душа, най-голямото постижение на 10 ноември е свободата на избор! Днес всеки е свободен да избира, да е критичен към властта. Това е ценност, която трябва да отстояваме всички. Бъдете свободни, но и отговорни!", добави министър-председателят.

По-късно отново във Facebook профила си, премиерът обяви, че вече е отрицателен съм за Ковид-19. Това било доказано от втори пореден тест.

Борисов добави, че в съответствие със заповедите на здравните власти може да посрещне премиера на Република Северна Македония Зоран Заев и да проведат Срещата на върха по Берлинския процес.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК