Алибегов: Да се въведе единен вечерен час за всички заведения

Предстои разговор със здравния министър след протест в Габрово

09.11.2020 | 16:12 Редактор: Радостина Димитрова
Алибегов: Да се въведе единен вечерен час за всички заведения

Асоциацията на заведенията ще настоява за определянето на единен вечерен час за затварянето на обектите в цялата страна. От организацията заявиха, че ще преговарят със здравния министър, след като колегите им от бранша излизат на протест в Габрово.

Местните заповеди, с които бе ограничено работното време на заведенията и ресторантите в страната, създават напрежение сред бранша заради различната продължителност в отделните градове, обяви председателят на асоциацията на заведенията Ричард Алибегов, цитиран БНР.

"Едни градове са до 23:30, едни до 21:00, други до 22:00 ч., не може така. Трябва да има единна заповед за всички – 23:30 ч. е нормално време и за ресторанти и за кафета, за да можете вие да вечеряте спокойно и все пак да се поддържа някакъв вид бизнес", каза той.

От асоциацията коментираха и намеренията на правителството да подкрепи работещите в бранша отново по настояване на национално представените организации на заведенията, които, припомняме, поискаха обезщетения за работниците и служителите си в размер на 80 процента от възнагражденията по трудов договор.

Помощта не е достатъчна, но е частично решение, обяви Алибегов.

"Ние искахме 80 процента от трудовия договор и държавата може да направи 80 процента от минималната работна заплата. Има голяма разлика, нали, но зависи кой на колко се е осигурявал, но все пак е някаква стъпка и някаква помощ", добави той.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
1 rate up comment rate down comment 0
Tozi
преди 3 месеца
Добре е всички да се замислят, че има и други хора със свои и различни нужди . Не да хейтят само тези със заведенията, защото мислят че ходят "да се забавляват" така да се каже , а тези дето пишат не ходят по заведения и искат "на другите да им е гадно". Това е ЛЕГАЛЕН сектори и бизнес и храни много хора в БГ. Не е жизненонеобходим като продукт, но никой не е длъжен да ходи. Оставете хората да си изкарват ЛЕГАЛНО прехраната и нека всеки вместо да хейти - да спазва мерките. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
palkat
преди 3 месеца
Аман от този. Все иска нещо.Кат че ли хората щ е умрат без заведения и кръчми. Сигнализирай за неуместен коментар