Терзийски: Категорично служителите на МВР са на първа линия

Министърът подчерта, че се води непрекъсната комуникация с Министерството на финансите

08.11.2020 | 18:21 Редактор: Георги Камарашев
Терзийски: Категорично служителите на МВР са на първа линия

В деня на българската полиция министърът на вътрешните работи и заместникът му Михаил Златанов поздравиха служителите и почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналите при изпълнение на дълга си български полицаи, съобщиха от пресцентъра на МВР.

"И професионалното, и политическото ръководство сме категорични, че служителите в системата на вътрешното ведомство работят на първа линия и извършват неспецифични дейности в условията на усложнената епидемична обстановка в страната", посочи министър Терзийски.

"Процентът на увеличение на заплатите в системата на МВР е обвързан с финансовите възможности и ресурси на държавата и със ситуацията, в която се намира страната ни. Направеният към момента финансов разчет е за 15-процентно увеличение на основните заплати на всеки един служител, което заедно с полагаемите се различни добавки, реално ще доведе до значително по-висок ръст", отбеляза министърът.

Терзийски подчерта, че се води непрекъсната комуникация с Министерството на финансите. Още от самото начало на преговорите, във фокуса на ръководството не са само заплатите, но и условията на труд на служителите. В тази връзка той припомни направената промяна в Закона за МВР, даваща възможност за изплащане на извънредно положения труд от над 13 000 служители.

"Писмените заявления на полицейските синдикати, с които проведохме работни срещи, бяха обобщени от нас и представени в нашите искания към проектобюджета за 2021 г. Правим всичко възможно съобразно спецификата на създалата се ситуация и възможностите на държавата", подчерта в заключение министърът на вътрешните работи.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК