Как млади и възрастни приемат "зелените коридори" за пазаруване?

Мярката влиза в сила официално от 8 ноември

07.11.2020 | 14:35 Редактор: Тодор Петров

С 85 повече са новорегистрираните случаи на Ковид-19 у нас през последното денонощие - 3829. Най-много заразени отново има в София.

За ограничат разпространението на вируса, от днес в столицата отново въвеждат "зелени коридори" за пазаруване на възрастните хора и ограничен достъп на непълнолетните в търговските центрове. 

Мярката влиза в сила от утре, но на места тя вече е въведена. Първоначално обявеният диапазон от Столичната община беше между 10 и 12 часа. След съгласуване с търговските вериги обаче, той беше променен - между 8 и 10 ч. Възрастните хора могат да пазаруват и в други часови диапазони.

Някои от тях бяха съгласни да пазаруват в определен интервал от време. Други обаче не са съгласни с ограниченията. А младите хора не виждат проблем да ограничат пазаруването си за 2 часа дневно. 

Часови ограничения, които да улеснят възрастните хора, са въведени също в Русе и Габрово.

Друго ограничение – непълнолетните да посещават търговските центрове само с придружител, също вече е в ход. По-строгите мерки са приемани от столичани различно. Щом ги има мерките, явно има някаква причина, съгласяват се някои от тях. 

Все още не е ясно дали има наложени глоби, заради неспазването на новите мерки в първия ден от налагането им. 

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Часовите зелени коридори са поръчков експеримент. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Мисля че тези часови зони са излишни ако се спазва дистанцията и наложените мерки. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Тези коридори трябва да са за постоянно и да е част от ежедневието ни. Маските в големите магазини и струпването на хора също. Дезинфекцията на обществените места също. И най-вече училищата и детските градини да не допускат болни и да има хигиена - това уж си го има, уж сега е извънредна ситуация и си го има, НО нищо няма, децата болни са на училище, а почистването включва забърсване с мокър зацапан *** и само толкова!!!! До кога децата ще ги гледаме в мизерия и мръсотия?! Сигнализирай за неуместен коментар