Промениха диапазона, в който ще пазаруват хората над 65 г.

"Зелените коридори" за пазаруване са от 8 до 10 ч.

07.11.2020 | 12:00 Редактор: Тодор Петров
Промениха диапазона, в който ще пазаруват хората над 65 г.

Създаваме "зелени коридори" за пазаруване на гражданите над 65 г. в часовия диапазон от 8 до 10 ч. Решението беше обсъдено и с представители на хранителните вериги. Това съобщи във Facebook кметът на София Йорданка Фандъкова.

Създаваме организация за включване на част от ДКЦ-та (бившите поликлиники) в прегледите на граждани, които имат грипоподобните симптоми. Това предложих преди два дни на министъра на здравеопазването, за да можем да помогнем на хората, които се нуждаят от преглед и да разтоварим големите софийски болници от пациенти, които имат леки симптоми и се нуждаят от лечение вкъщи, уточнява Фандъкова.

В последната седмица екипите на СДВР и общината провериха над 1200 търговски обекта. Екипи на Общинска полиция и Столичен инспекторат продължават с контрола за носене на маски и спазване на дистанция в търговските обекти и през уикенда.
3342 проверки на хората под карантина са направили екипите на полицията от началото на седмицата.

Продължава засиленият контрол за носене на маски в градския транспорт, като се създава организация за постоянен контрол на линиите с най-много нарушения.
Данните от последните 10-ина дни показват спад от 100 000 пътници дневно в системата на Метрополитен.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК