Как се възприемат новите Ковид ограничения в Русе?

Мерките ще са в сила до 19 ноември 

06.11.2020 | 18:52 Редактор: Георги Камарашев

Затягане на мерките срещу Ковид-19 и в Русе от утре. Допълнителен "зелен коридор" за пенсионерите в хранителните магазини и аптеките. Забраняват се и посещенията на заведения, ресторанти и молове на непълнолетни без придружител. Как се възприемат ограниченията?

В Русенско се въвежда диапазон за пазаруване от 9 до 11 сутринта за хора на възраст над 60 години в хранителните магазини и аптеките. 

Въвежда се и вечерен час за ресторанти и казина, ще работят до 23 часа. А лицата под 18-годишна възраст трябва да бъдат с придружител в мол или заведение. 

Милен е управител на кафене. Младежите са основната част от клиентите му. Притеснява се, че заради наложените мерки работата ще намалее драстично.

"Младежите са 2/3 от клиентите, които посещават заведенията, дали нощни или дневни. В момента оборотите, лично нашите, са с между 70,80% надолу. Хората ги е страх вече, това е най-големия проблем. Хората се наплашиха", каза той.

Допълнителни мерки за града се наложиха заради влизането на Русе в списъка с червените зони по разпространение на Ковид-19. Те ще са в сила до 19 ноември. 

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК