Зелен коридор за възрастните в магазините и аптеките в Русе

В търговките центрове няма да се допускат непълнолетни

06.11.2020 | 07:49 Редактор: Искра Ангелова
Зелен коридор за възрастните в магазините и аптеките в Русе

Зелен коридор за възрастните в хранителните магазини и аптеките в област Русе, а в търговките центрове няма да се допускат непълнолетни. Новите допълнителни мерки за борба с разпространението на Ковид-19 влизат в сила от днес до 19 ноември.

Преустановяват се посещенията в казина, игрални зали, заведения за хранене и развлечения след 23.30 часа. През деня в този тип заведения, както и в молове, и търговски центрове няма да бъдат допускани лица до 18-годишна възраст без придружител. 

От Областния оперативен щаб апелират за съдействие от страна на родителите. Забранява се работата и посещението на места на пазари тип "битаци", и дейността на пенсионерските клубове на територията на цялата област. 

Няма да се допуска провеждането на репетиции и изяви на читалищата, фолклорните и други самодейни и непрофесионални формации. От 9.00 до 11.00 ч. хранителните магазини и аптеките могат да бъдат посещавани само от лица на видима възраст над 60 години. 

Същевременно до 19 ноември се удължават и приетите на предходното заседание на Областния оперативен щаб мерки - забрана за дейността на дискотеки, пиано-барове, нощни клубове и други подобни заведения за развлечение на закрито. За същия период се забраняват и всички видове масови мероприятия на открито.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 2
navalnyenurope
преди 2 години
А ряд его последователей приехал в другую страну, и они конечно все еще работают над списками умного голосования на грядущих выборах.Как к примеру, в случае, если у либералов намного больше вероятности выиграть избирательный район, нужно проголосовать за него, когда даже вы ненавидите их.По сути своей "Умног голосование" сегодня это политическая стратегия, изобретена российским внесистемным политическим деятелем Алексеем Навальным как средство борьбы с "Единой Россией" умного голосования, пр Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 2
Нина
преди 3 години
Казината се затварят? Ето верно ще бутне правителството Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
Ивайло
преди 3 години
А какво чака останалата част от България? Ония олигоф ре н министъра на образованието неможе да разбере че една нулева година за всички класове ще спаси животи и няма да натовари нито здравната нито образователната система. Преди губихме по 1 - 2 години в казарма, а сега е проблем в извънредна та ситуация за 11то класиците да повторят една година? Сигнализирай за неуместен коментар