Депутат от БСП: "Прогресивните социалисти" крепят ГЕРБ на власт

"Ние нямаме вина за липсата на кворум", каза Христо Проданов

04.11.2020 | 21:40 Редактор: Искра Ангелова

Липса на кворум провали заседанието на Народното събрание. От два опита управляващите не успяха да съберат необходимите 121 гласа, за да започне заседанието и така депутатите не бяха на работа днес.

"От дълго време постъпваме по един и същи начин - не се регистрираме в началото на започването на заседанието, така че позицията на партията не се е променяла и БСП няма вина, и не отговаря за кворума. За него отговаря управляващото мнозинство. Става ясно, че губят способност да осигурят нормалната работа на Народното събрание, както и че са загубили легитимност като управление", каза депутатът от БСП Христо Проданов в студиото на "Денят ON AIR".

Той допълни, че утре първа точка от дневния ред ще бъде промяна в правилника на Народното събрание.

"Има търсене на мотив, за да може т.нар. "прогресивни социалисти" да си влязат в ГЕРБ и да управляват заедно с тях. Това е очистителен процес, който беше дълъг и мъчителен. Той продължи 4 години. Тези хора в рамките на Националния съвет и в рамките на парламентарната група постоянно бяха недоволни и критикуваха ръководството. Казваха, че социалистическата идея била подменена", подчерта Проданов пред Bulgaria ON AIR.

Народният представител посочи, че за всички хора, които са гласували за БСП преди 4 години, едно от исканията им е било ГЕРБ да бъде отстранена от власт.

"Това, което правят те в момента, е да закрепят ГЕРБ да власт. Михаил Христов е от гражданската квота на БСП и едва ли има информация за процесите в партията. Не разговарям с напусналите, а колегите от партията се възмущават от тази постъпка, както се възмущават и хилядите социалисти, които са гласували за тях", категоричен е Христо Проданов.

Социалистът коментира, че няма причина БСП да променя позицията и отдавна са заявили, че сегашното правителство е вредно за България.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК