Клип взриви Facebook: Болни играят кючек в лечебно заведение

Според Антония Първанова трябва незабавно да сбъдне изяснено къде се разиграва сцената

03.11.2020 | 18:42 Редактор: Юлия Христова

Болни играят кючек в лечебно заведение. Видеото предизвика крайни реакции в социалните мрежи. По случая ще започне и проверка.

В дните, в които страната ни изпитва недостиг на медицински легла, а лекарите са изправни на ръба на изтощението, видеоклип на пациенти, които играят кючек в болнична стая пред очите на медицинско лице, взриви социалните мрежи.  Видеото е качено във фейсбук през септември. 

Според доктор Антония Първанова трябва незабавно да сбъдне изяснено къде и кога се разиграва позорната сцена. 

"Тази сцена, ако тя е истинска, тя е еманация на българското здравеопазване- един кючек. Тук вече трябваше да се е направило разследване, има си инспекторат в МЗ, които биха могли да направят проверка, за да се установи коя е тази болница", казва тя.

А реакциите, които клипът предизвика в интернет са хиляди.  

"Да се установи какви хора лежат в отделенията. Какво се случва там, истински ли са случаите, които са вътре. Изисква се мащабна проверка", допълва д-р Първанова.

А въпросът дали в Ковид отделенията настаняват реално болни пациенти продължава да търси своя институционален отговор. 

Преди по-малко от месец  жител на Ямбол публикува клип от местна лаборатория, пред която на дълга опашка чакат десетки роми. Пред очевидци някои от тях разказват, че получавали по 50 лв, за да бъдат обявени за Ковид положителни.  

Вижте пoвече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
По това време в частна болница срещу Пирогов са забелязвани подобни в продължение на седмица - видимо здрави, пушещи по балкони на луксозни стаи, говорещи постоянно по телефони и доста приповдигнато настроение. Сигнализирай за неуместен коментар