Представиха работата по проекта "Устойчив консултативен процес за ефективни и хармонични градоустройствени решения"

Той се изпълняваше с финансовата подкрепа на Столичната община, Програма "Европа 2020"

31.10.2020 | 17:58 Редактор: Ивет Арабова

На 26 октомври Европейският институт проведе онлайн по проекта "Устойчив консултативен процес за ефективни и хармонични градоустройствени решения УсПеХ", изпълняван с финансовата подкрепа на Столичната община, Програма "Европа 2020". Беше представена извършената работа по проекта и бяха дискутирани теми като актуалното състояние на нормативната база в сферата на обществените обсъждания. Досегашната практика на Столичната община и интерактивното създаване на политики на местно равнище.

Бяха изложени и предложения за нормативни промени и оптимизиране на приложимите на местната власт в сферата на гражданското участие. Говорители на събитието бяха доц. д-р Антоний Гълъбов от Нов български университет и арх. Явор Панев.

Бяха обсъдени определени казуси в сферата на градоустройството на територията на Столичната община като ремонта на ул. "Граф Игнатиев" и проекта за преустройство на площад "Света Неделя". Особен интерес предизвикаха добрите практики от развитието на градските пространства във Варна. Присъстващите бяха запознати с начина, по който гражданите на Варна са се включили в допитването за бъдещето на т.нар. "Дупка" и проекта "Идея Варна". Представена беше и добрата практика, приложена около кв. "Таляна", развитието на историческото ядро на Варна.

Събитието доказа необходимостта и ползите от реализацията на проект "Устойчив консултативен процес за ефективни и хармонични градоустройствени решения УсПеХ", изпълняван от Европейския институт с финансовата подкрепа на Столичната община, програма "Европа 2020".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК