Спират тежкотоварните камиони през прохода "Петрохан"

Очаква се тази организация на движението да продължи до началото на декември

02.11.2020 | 08:03 Редактор: Ралица Братанова
Спират тежкотоварните камиони през прохода

От 14:00 часа днес се спира движението на камионите над 10 т през прохода "Петрохан" - пътя Монтана – Костинброд, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

През тази седмица участъкът ще продължи да се ползва като обходен маршрут за превозните средства над 12 т, пътуващи от Видин за София, които преминават през прохода поради модернизацията на път Е-79 Мездра-Ботевград, в участъка Ребърково - Лютидол.

Също от днес тежкотоварните МПС ще преминават двупосочно по другото алтернативно трасе на път E-79 - Мездра – Нови Искър през Искърското дефиле, по което в момента преминава тежкотоварният трафик за Видин.

Очаква се тази организация на движението да продължи до началото на декември, когато целият тежкотоварен трафик ще бъде прехвърлен по Е79.

Строителите на участъка Ребърково - Лютидол работят с максимална мобилизация, за да може движението по Е79 да се възстанови колкото се може по-скоро.

Дотогава допълнителен обходен маршрут за МПС до 4,5 т по направлението Мездра - Ботевград е третокласният път Ребърково - Лютидол и общинската пътна мрежа в село Лютидол. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК