Радев: Предлагат разоряващ бюджет и огромни харчове

Спазвам стриктно предписанията на РЗИ, увери президентът

27.10.2020 | 13:30 Редактор: Тодор Петров

Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъжда онлайн проектобюджета за догодина. Междувременно президентът Румен Радев остро разкритикува държавния бюджет за 2021 г.

"Правителството предлага разоряващ бюджет и огромни харчове без цели, без план, без ясни процедури и обосновка за резултатите", заяви категорично държавният глава.

Свидетелства за злоупотреби по думите  са милиардите, похарчени за магистрали "с изключително съмнително качество и без обществени поръчки", и средствата, безотчетно отпуснати за язовири.

"Отдавна настоявам "Автомагистрали" да публикуват на кого плащат, защо, по какви технически задания, по какви критерии, каква гаранция има. До момента упорито се отказва тази информация", заяви държавният глава.

Румен Радев присъства на деня за демонстриране на способности на тактическо учение на полигона Корен край Хасково.

"Чувствам се в отлично здраве. Спазвам стриктно предписанията на РЗИ и относно тестване, и относно карантиниране. По закон има ясно определен орган, който е оторизиран и компетентен да налага и да отменя карантина, това е РЗИ. Следвам стриктно правилата", каза още президентът.

Президентът Румен Радев обяви, че всичките му PCR тестове са отрицателни и пожела на всички заразени българи бързо оздравяване.

В отговор на думите на Румен Радев от Министерството на финансите посочиха, че администрацията на президента е съгласувала бюджета без да изпрати бележки. А преди малко темата коментира и вицепремиерът Томислав Дончев. България продължава да е сред шампионите с най-нисък външен дълг в ЕС - беше неговият първи коментар.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК