Роднините на "възкръсналия" мъж от Сливен ще заведат иск за лекарска небрежност

Състоянието на 72-годишния Руси Русев остава тежко

26.10.2020 | 18:31 Редактор: Ивет Арабова

Остава тежко състоянието на 72-годишния Руси Русев от Сливен, който беше обявен за мъртъв, но служител от погребално бюро установи, че е жив. Роднините на Руси, които се прибраха от чужбина, заявиха, че ще предявят иск за лекарска небрежност.

Фрапиращият случай с Руси Русев възмути цяла България. След като от Бърза помощ идват на адреса и установяват, че е мъртъв подготвят и погребение, служител на траурната агенция обаче разбира, че мъжът е жив.  Роднините на Руси научават за случая и веднага се прибират от Съединените щати. 

"След като получихме обаждане, че баща ми е починал, след няколко часа неговият братовчед от Ямбол каза, че е станало чудо и той се е размърдал, след това го карат в болницата и оттогава е там", обясни синът на Руси - Веселин.

Руси продължава да е в тежко състояние. Той е неконтактен и е необходим постоянен лекарски надзор. Според роднините сред причините за тежкото му състояние е фактът, че над седем часа е бил лишен от медицински грижи, защото се е смятало, че е мъртъв. 

"За мен те са фатални, аз не съм убедена, че това е била диабетна кома, в такова състояние всяка една минута е от значение, а това са часове", каза съпругата на Руси - Пенка Русева.

В Спешна помощ в Сливен тече вътрешна проверка по случая. Прокуратурата също се е сезирала и провежда разследване.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК