ДАНС и НАП влязоха в "Евроком", граждани протестират в защита на телевизията

За четвърти пореден петък се организира и т.нар. "Гражданска панорама"

23.10.2020 | 19:34 Редактор: Искра Ангелова

107 дни недоволство в столицата. В София се проведоха 3 протеста.

Първият беше пред централата на "Евроком", след като по-рано стана ясно, че ДАНС и НАП са влезли в кабелния оператор "Евроком". Двете институции от месеци проверяват медията и нейните реклами. Хората се събраха пред офиса на телевизията, тъй според тях се нарушава свободата на словото, а пък държавата оказва репресия върху медията.

"Искаме да изразим нашата подкрепа към телевизия "Евроком" и нашето несъгласие с това, което правя двете институции", каза протестиращ.

А за четвърти пореден петък пред сградата на БНТ се организира и т.нар. "Гражданска панорама". Участниците в нея се събрата за да посрещат гостите в предаването "Панорама" по обществената телевизия.

По-рано днес пред сградата на медията бе организиран и протест от граждани, които казват, че се нарушава свободата на словото и това са репресии от страна на държавата.

Изданието на "Панорама" не включваше политически гости, те бяха само анализатори, които коментираха случая с "Евроком", "Балкански поток", както и протестите.

А междувременно стана ясно, че студентите ще протестират всяка седмица в четвъртък с искания за оставка на главния прокурор и целия политически кабинет.

Снимка: Виктор Борисов/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Евроком от години не са кабелен оператор .... пишете глупости Сигнализирай за неуместен коментар