Бареков под карантина: Изключително коварен вирус

Жена му е с двойна бронхопневмония

23.10.2020 | 19:03 Редактор: Искра Ангелова

Близо две седмици от коронавирус се лекува и бившият евродепутат Николай Бареков. Освен него, заразени са и негови близки.

Преди 2 седмици журналистът Николай Бареков получил първите сипмтоми на Ковид-19 - сухота в гърлото и хрема. След като разбира, че член от семейството му е заразен, си прави тест. Оказва се положителен.

"Изключително коварен вирус. Днес стана ясно, че жена ми бременна с четвъртото ни дете е с двойна бронхопневмония. Цяла седмица с температура от 38 градуса, всички ние сме се лекували по правилата, направил съм си скенер", каза журналистът и бивш евродепутат.

След тестове на цялото семейство, тези на децата са отрицателни. Въпреки това те са изолирани. Самият Бареков е под карантина в друго жилище. Разказва, че е бил подготвен за ситуацията с медикаменти и храни.

"Хората, които твърдят, че няма такъв вирус, и че този вирус бил грип, допускат дълбока грешка, манипулират обществото и стават движеща сила на истерията, която се контролира от самите власти, разбира се", допълни той.

Според Бареков обаче системата не работи. Лично той е е бил потърсен от здравните власти в края на карантината, въпреки че е попаднал в списъците на РЗИ преди седмици.

"Между другото работата на РЗИ и на властите е под всякаква критика. Само ще ви спомена, че бях подаден като контактен и то моята съпруга, която лежеше в болницата през това време. РЗИ ме потърси на края на карантината, с мен се свързаха вчера", каза още журналистът.

Определя мерките, които предприема държавата, като недостатъчни. 

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: БГНЕС / Архив

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
вени
преди 3 години
Напротив!Причина за истерията са такива като този,разпространяващи лъжлива история.А истериците са ковидсектантите и ***.След като има вирус,който не е изучен добре,защо някои продължават да се размножават?Няма ли последици върху бебето?Дори и пето,като *** ни събратя!Ужас!Питам и адекватен отговор не се надявам да получа. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
Заварчик
преди 3 години
Гн. Бъбреков за шише ракия и парче сланина ще ви заварим входната врата за да е от полза карантината Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
Георги Петков
преди 3 години
И аз съм към края на карантината. Изтича в понеделник. Според джипито не трябва да правя нищо, а да тръгвам на работа. Как да съм сигурен че няма да заразя някой колега. Сигнализирай за неуместен коментар