Разкриват Национален логистичен щаб за Ковид-19

Ролята му ще е да компенсира всички дефицити в системата

20.10.2020 | 07:02 Редактор: Ивет Арабова

Национален логистичен щаб ще координира работата на всички институции у нас в битката с Ковид-19. Това съобщи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов късно снощи след заседанието на областния кризисен щаб в Благоевград. 

Министър Ангелов обясни, че центърът ще има 24-часов режим на работа, за да могат българските граждани да получат навременна медицинска помощ. Държавата условно ще бъде разделена на шест региона със съответните административни области. При възникване на казус Националният център ще съдейства за навременното му решаване. 

Ролята на този логистичен център ще бъде да компенсира всички дефицити в системата като недостатъчната комуникация между институциите.  

В отговор на журналистически въпрос относно носенето на маски на открито здравният министър коментира, че е получил множество предложения за въвеждане на такава мярка както от родителски организации, така и от медицинското съсловие. Темата ще бъде разгледана на онлайн заседание на експертните съвети по инфекциозни болести и епидемиология. "Не говорим за ограничаване, затваряне или лимитиране, а за мярка, която има за цел да спаси възможно най-много хора и да запази здравето на медицинските специалисти, за да има кой да ни лекува на първа линия, денонощно“, уточни проф. Ангелов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години