Министър Ангелов: Няма да се затягат мерките, ще претрансформираме отделения

В Златоград шестима души са с доказан Ковид-19

17.10.2020 | 18:31 Редактор: Искра Ангелова

Няма да се затягат мерките. Ще бъдат претрансформирани отделенията в болниците в Шумен и в Търговище, за да се освободят нови легла за болни с коронавирус. Това обяви здравният министър по време на посещението си в Търговище, който сред най-засегнатите от пандемията.

А след тежко боледуване от Ковид-19, рано тази сутрин на 66 г. почина акушер-гинекологът проф. д-р Георги Хубчев, началник на АГ отделението в болница "Дева Мария" в Бургас. 

След смъртта на д-р Хубчев, собственикът на лечебното заведение изрази готовност да предостави частната болница на здравното министерство за лечение на болни от коронавирус. 

"Доктор, който даде много за медицината в Бургаска област, неговата загуба не е на местно ниво, а национална загуба", каза собственикът на УМБАЛ "Дева Мария" Семир Абумелих.

А в Златоград шестима души са с доказан Ковид-19 и настанени в болница, а други четирима чакат резултати. Директорът на общинската болница заяви, че лечебното заведение е в добро финансово състояние и няма недостиг на консумативи. 

Въпреки това, от болницата се обърнаха за помощ към всеки, който може да помогне с продукти, лични предпазни средства и дърва за огрев.

"Всяка година пускаме обява и събираме хранителни продукти. Ние нямаме Ковид пътека, имаме пътека пневмония и струва 777 лв., а Ковид пътеката е 1200 лв.", коментира д-р Людмил Личев.

И директорът на болницата и кметът обаче са на едно мнение - повече медицински специалисти там са добре дошли. 

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК