Бдение в памет на починалото от Ковид-19 момче от Велико Търново

Според родителите върху него е било провеждано експериментално лечение, което е довело до смъртта му

16.10.2020 | 19:49 Редактор: Георги Камарашев

Бдение в памет на 19-годишния Христо Денев от Велико Търново организират близките му. Младежът почина след усложнения от коронавирус, след като проявил първи симптоми няколко дни след абитуриентския си бал. Проверка на изпълнителната агенция "Медицински надзор" не откри лекарска грешка.

19-годишният Христо губи битката с Ковид-19 на 31 юли, след като 18 дни е лекуван в областната болница във Велико Търново.

Според родителите върху него е било провеждано експериментално лечение, което е довело до смъртта му. Според проверката в болницата обаче грешки в лечението няма. 

"Този доклад е изцяло повърхностен! Цялото лечение, отначало докрай е сбъркано. В нито един момент няма данни да е искана консултация с пулмолог. Синът ми, дни наред, особено след това експерименталното лекарство, не е бил изследван. Отделно аз твърдя, че тези нива за цитокинова буря, параметрите, също не са проверявани!", заяви бащата на Христо Иван Денев.

От болницата отричат да са използвали все още неодобрен медикамент.

Според съдебно- медицинската експертиза придружаващи заболявания на момчето са причина за усложняването на инфекцията и смъртта му.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК