След сблъсъците пред БНТ: Пострада Ренета Инджова

Към протестите се присъединиха и четирима евродепутати

17.10.2020 | 14:01 Редактор: Искра Ангелова

101 дни гражданско недоволство. А в петък се проведе т.нар. пето Велико народно въстание с искане на оставката на правителството и на главния прокурор. 

До напрежението се стигна, след като протестиращите поискаха да влязат в сградата на БНТ. Недоволството им беше насочено срещу директора на медията – Емил Кошлуков. 

В опитите за пробив на полицейския кордон, пострада бившият премиер Ренета Инджова, която е част от протестните действия от тяхното начало. 

А докато отвън напрежението ескалираше, вътре беше един от организаторите на протеста – Арман Бабикян, като гост в предаването "Панорама".

"По този начин протестират срещу сгради, които представляват институциите на властта и това не е първият случай. А защо е имало бой, се надявам да науча от вас", заяви той.

В крайна сметка напрежението беше потушено, след като полицаите свалиха предпазните щитове и каски. Протестиращите им отвърнаха с аплодисменти. Преди шествието да достигне сградата на обществената медия, то премина през катедралния храм "Св.Александър Невски". 

Изненадващ поход в началото на вечерта протестиращите направиха до ул. Раковска, тъй като студенти от Софийския университет бяха спрени от полицейския кордон. 

"На КПП-то ни спряха, казаха ни, че има изискване да няма по-дълги предмети. Искахме да се включим като обособена студентска общност, за да покажем, че смея да твърдя младежта имаме гражданска позиция", коментира студентът Станислав Русинов.

А освен студенти, към протестите се присъединиха и четирима евродепутати, част от тях на място, а други – чрез видеоконферентна връзка. 

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
катерина
преди 3 години
Инжова Ренета пак е загазила, този пьт сигурно е бльснал Бойко ,или е била пак на няколко питиета.Абе тази бабичка защо не си стои кротко и мирно в кьщи. Сигнализирай за неуместен коментар