Огнище на Ковид-19 в предприятие в Стражица, 7 работници са заразени

Заводът работи, извършва се дезинфекция

07.10.2020 | 20:27 Редактор: Ивет Арабова
Огнище на Ковид-19 в предприятие в Стражица, 7 работници са заразени

Огнище на Ковид-19 е регистрирано в производствено предприятие в град Стражица. От Регионалната здравна инспекция посочиха, че с коронавирусна инфекция са диагностицирани 7 работници и служители.  

Заводът работи, извършва се дезинфекция, продължава изследването на персонала, посочиха от РЗИ-Велико Търново. Трима от заразените в производственото предприятие в Стражица са на болнично лечение, а четирима се лекуват в домашни условия. 

От Община Стражица посочиха, че не са уведомени от здравните власти за огнището на заболяването, за да бъдат предприети допълнителни мерки, информира БНР.

Във Велико Търново под карантина са 65 ученици от Езиковата гимназия "Проф. д-р Асен Златаров“ заради двама заразени ученици от 9-и и 12-и клас. От РЗИ посочиха, че няма поставени учители от гимназията под карантина.  

За последното денонощие в областта са регистрирани 9 нови случая на заболяването. В болници са 24-ма пациенти, а 21 са на домашно лечение. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
Болярин
преди 3 години
Кланица ПИМЕНС Стражица с почти всички с този вирус но не затварят и си пласират пилешкото и дробчетата Сигнализирай за неуместен коментар