Електронно обслужване в автошколите, за да се избегнат инциденти

Въвежда се и изискване преподавателите да са назначени на трудов договор в учебния център

29.09.2020 | 20:25 Редактор: Юлия Христова

Сериозни промени в шофьорските курсове готви държавата. Предвиждат се електронно обслужване и електронна документация в автошколите.

Според част от бранша корупцията в сектора ще бъде сведена до нула, според други обаче, това ще доведе до поскъпване на шофьорските курсове.

Да се прекратят корупционните схеми и да се повиши качеството на обучение на младите шофьори, за да се избегнат тежките пътни инциденти. С тези мотиви автомобилната администрация готви промени в закона. 

Въвежда се и изискване преподавателите да са назначени на трудов договор в учебния център.

Йонко Иванов от Съюза по авто- и мото подготовка е твърдо против готвените промени, защото текстовете са лобистки.

Според председателя на Асоциация за квалификация на автомобилистите в България  промените  ще намалят корупцията. И коментира, че електронната система ще накара много от хората в бранша да работят в действителност.

Ако бъдат приети на по-късен етап, от автомобилна администрация уточняват, че електронната система ще бъде безплатна, както за учебните центрове, така и за обучаващите се. 

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Браво...трябват строги правила за взимане на книжка иначе ще се избием по пътищата с тея мощни коли и слаби водачи. Сигнализирай за неуместен коментар