В 81-ия ден на протести на Орлов мост се провежда митинг-концерт (обновена)

Провеждането му наложи промяна в движението в центъра

27.09.2020 | 16:22 Редактор: Юлия Христова

В 81-ия ден на протести на Орлов мост се провежда митинг-концерт под надслов "Бъдеще за България-бъдеще за младите". Провеждането му наложи промяна в движението в центъра на столицата - улиците в района са затворени. 

Ограничение ще има до 24.00 часа по бул. "Цариградско шосе” между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. "П. К. Яворов”, по бул. "Цар Освободител” между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. "Васил Левски” и по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви” между ул. "Ген. Гурко” и ул. "Оборище”.

В района са се събрали десетки хора, има и полиция. Събитието преминава без напрежение и сблъсъци. 50-метровото знаме от честването на 6 септември в Пловдив отново е част от протеста. Целта на събитието е да обедини младите. 

Музиката наруши обичайната програма на протестите и вместо в Триъгълника на властта недоволството започна на Орлов мост. А целта на организаторите е да бъде показан добрия пример на младите артисти. 

Един от участниците в концерта е и 15-годишната Марина. Казва, че е нужна промяна, която да даде шанс на младите артисти у нас. 

На сцената музикантите поискаха повече свобода, плурализъм и гражданско общество

А събието обедини младите хора да поискат едно: бъдеще в България. 

В митинг-концерта участват групите "Контрол", "Уикеда", "Сленг", много артисти и спортисти. Краят на събитието е в 22:00ч. 

Следващото Велико народно въстание е насрочено за 3 октомври.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова. 

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК