Габровец сигнализира за желирано кисело мляко и предизвика бурни реакции

Специалисти казват, че не е опасно за здравето, но е по-добре да не се консумира

12.09.2020 | 20:03 Редактор: Ралица Братанова

Кисело мляко с необичаен вид учуди габровец, а видеото, което той публикува предизвика бурни реакции. 

На 10 септември мъжът закупил  няколко кофички кисело мляко от голям супермаркет в Габрово. След като отворил първата кофичка установил, че на дъното ѝ млякото се е превърнало в желе. 

"Още като ми се повлачи по лъжицата викам – това нещо не е добре. После отворих втора кофичка, хапвам си лъжица две – наистина кисело мляко си е на вкус, обаче отдолу става пак на желе. И казвам – това няма да стане така, я да снимам едно видео. И вадя трета кофичка от хладилника и се оказва, че пак е същото. Отгоре е добре, отдолу не е добре", споделя мъжът.

Габровецът веднага сигнализирал фирмата-производител, сдружение "Активни потребители"” и Българската агенция по храните. 

От фирмата отговорили, че проблем с млякото няма, а желирането може да се е получило заради неправилно съхранение.  Технолозите на фирмата обаче, били категорични, че въпреки необичайния му вид, млечният продукт не е опасен за здравето на потребителите. 

От асоциация "Активни потребители" заявиха, че вероятността това мляко да е опасно за човешкото здраве е малка, но съветват да не се консумира, тъй като не е ясно какво съдържа. 

Въпреки, че млякото е в срок на годност габровецът предполага, че за да е в това състояние, за производството му са използвани добавки, които не са описани  в  съдържанието. 

Той настоява Агенцията по храните и фирмата-производител да вземат незабавни мерки, а партидата с желирано мляко да се изтегли от пазара. 

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК