Фандъкова: Ще отбележим празника с това, което правим най-добре - работа

"Всички заедно променяме града и така трябва да бъде", коментира столичният кмет

17.09.2020 | 14:50 Редактор: Ралица Братанова

София чества празника си в условията на пандемия. Официалните церемонии бяха отменени заради коронавируса, но районите ще го отбележат с различни инициативи. В храма "Св. София" беше отслужена литургия.

Решихме да отбележим празника на града с това, което правим най-добре – работа. Това каза кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова.

"София се променя ежедневно и доказателството за това са и тази работа и усилия в днешния ден. Решихме, тъй като заради епидемичната обстановка в днешния ден да не правим официални тържества, да отбележим празника с това, което най-много умеем – работа. Работим, за да можем да участваме заедно с всички граждани на София в промяната на града. Градът се променя и това се вижда. Хората са активни. Всички заедно променяме града и така трябва да бъде. Надявам се да сме обединени в промяната за добро, да ни води мъдростта", посочи тя.

По повод празника има различни инициативи. Сред тях - безплатни прегледи, както и безплатен вход в общинските музеи и столичния зоопарк. Музиканти ще свирят в метрото, а празнични концерти ще има на открито в столичните райони.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК