Времето остава топло - температури от 27 до 31 градуса

Над планините ще се развива купеста облачност

16.09.2020 | 08:00 Редактор: Георги Камарашев

Минималните температури за тази сутрин са от 13 до 17 градуса, по морския бряг до 20,21. Сутринта ще има облаци по поречието на Дунав, които следобед ще обхващат централните части от страната. Следобед над западните райони слабо ще превали. Максималните температури ще бъдат от 27 до 31 градуса. Температурата на въздуха по Черноморските ни курорти ще бъде до 28, 29 градуса. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над Добруджа облачността ще се задържи разкъсана. В района на Шумен дневните температури ще достига до 28,29 градуса. По Черноморието сутринта ще бъде облачно. Следобед облаците ще се задържат. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 29 до 30 градуса. Морската вода е с температура от 24 градуса по северното крайбрежие до 25,26 градуса по южното.

Над планините ще се развива купеста облачност. Максимални температури на 2500 м. височина ще достигат около 13,14 градуса, а на 1500 м. до 18,19. Плътни облаци от океана заемат западните части от континента и забавят своя път на изток, възпирани от област на високо налягане над централните територии. Валежните зони с по-съществени валежи ще бъдат над северните части и по Атлантическото крайбрежие, където ще бъде и ветровито. Над Балканите ще има много слънце, и ниски облаци по поречията и над Черноморския регион. Валежи ще има над северните части от Европейска Русия, над северното Скандинавие и на юг - над Средиземноморското крайбрежие на Африка.

Следващите дни у нас - в четвъртък ще има значителна облачност, с превалявания в югозападните райони. В петък през деня ще има повече слънце над страната.Следобед от запад отново ще се заоблачава.През нощта срещу събота ще превали на юг от Бургас. През почивните дни се очакват валежи и захлаждане. В събота по-съществено ща превалява над северозападните и над източни райони, а в неделя над Южна България.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК