Времето остава слънчево и горещо, температурите - до 32°C

Ще духа до умерен североизточен вятър

13.09.2020 | 08:15 Редактор: Ралица Братанова
Времето остава слънчево и горещо, температурите - до 32°C

Времето отново ще е предимно слънчево. Над Югоизточна България облачността, предимно средна и висока, ще се увеличи, но ще се задържи без валежи. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 27 и 32 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с увеличаваща се от изток висока и средна облачност. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между между 27 и 30 градуса. Температурата на морската вода е 25-27 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд от югоизток облачността ще се увеличи, но валеж не се очаква. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимална температура на 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра - около 14 градуса.

В понеделник над южните райони ще има по-значителни временни увеличения на облачността, но почти без валежи. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Във вторник ще преобладава слънчево време, вятърът ще стане източен. Температурите ще останат почти без промяна.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК