Главният секретар на СДС разпиля протестиращите

"Да се събори Борисов не е решения, нямат ясни политически искания", каза Илия Лазаров

10.09.2020 | 21:35 Редактор: Юлия Христова

Разединеното общество и лидерството на партийните елити. Второто Велико народно въстание продължава да отстоява исканията си в Триъгълника на властта. 

Това е малко като холивудска продукция. Казвам го от позицията на човек, който е участвал в много митинги. Не е сериoзно това, което се случва. Това каза за "Денят ON AIR" главният секретар на СДС Илия Лазаров

По думите му, като изключим младите хора, другите били стари муцуни - хора, които са обединени от това, че сами по себе си нищо не могат да постигнат.

"Нямат ясни политически искания, само да се събори Борисов не е решение", заяви той. Според Лазаров ГЕРБ е най-голямата дясна партия. 

"Смятаме да заложим на мажоритарния елемeнт в листите, по този начин ще допринесем и за общия резултат", каза той за Bulgaria ON AIR.

Според Лазаров във всяка държава повече или по-малко има корупция, но евродепутатите им не ходели, подобно на нашите, да се оплакват в Брюксел.

"Корупцията в една бедна държава, каквато е България, е съвсем нормална", обясни той. 

"Борисов е станал много по-добър политик, той натрупа опит. Видяхме как се справи с кризата с бежанците. Навсякъде, където има турбуленции, хората са загрижени. Казвам го от позицията на човек, който се занимава с външна политика. Една нестабилна България не е от полза за Европа", подчерта Илия Лазаров. 

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК