Криминалист: Всичко е сценарий, свързани с МВР - сред хулиганите на 02.09

"Грешката на МВР е нарочна, режисурата им куца", заяви Иван Савов

10.09.2020 | 13:23 Редактор: Тодор Петров

"Има информация, че сред тези, които са буйствали на 2 септември, е имало хора, свързани с МВР и службите", съобщи криминалистът с дългогодишен опит Иван Савов в извънредното студио на Bulgaria ON AIR.

"Полицията изпусна момента. Повече от 2 часа служителите бяха държани в кордон и върху тях се изсипваха какви ли не предмети. Реакцията не става самоволно, извършва се по заповед. Тези хора умишлено са държани да поемат удари повече от два часа", припомни ситуацията от 2 септември той.

По думите му полицаите са идентифицирали визуално хулиганите. Едва след оттеглянето им обаче е дадена заповед униформените да разбият тълпата.

"Голяма част от задържаните са протестиращи граждани - интелектуалци, музиканти, известни личности...", посочи Савов и изрази съмнение, че дори 10% от задържаните са хулигани.

"Грешката в случая е нарочна. Има много сериозна дифузия между политическото и професионалното ръководство в МВР. Под въпрос е квалификацията на хората, които са на ръководно ниво в тази система. За мен съществува сценарий, чиято цел бе да се опорочи този протест. Тази грозна политическа цел частично успя", заяви криминалният експерт.

По повод откритите днес куп опасни предмети от полицията, той недвусмислено коментира:

Бутилка с две жички отдолу... Извинявам се, ама режисурата им куца. Полицейските служители са заложници на глупав сценарий, който други хора ръководят. Така беше на 2 септември, така е и днес.

Савов е убеден, че голяма част от хората по протестите не отиват там да хулиганстват.

"Нека да се знае, че всеки, който излезе да протестира, трябва да мисли с главата си и да гледа къде се намира, за да не стане жертва на неправомерни арести", предупреди бившият служител на МВР.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
1 rate up comment rate down comment 0
Alipieva
преди 3 години
Една жена каза. Няма име Сигнализирай за неуместен коментар
3
8 rate up comment rate down comment 7
Еретика
преди 3 години
Хайде стига.Полицията просто си измисля и създава престъпници,защото така и е угодно и оправдава насилствените си действия. Сигнализирай за неуместен коментар
2
7 rate up comment rate down comment 14
анонимен
преди 3 години
Изкарват си вече кирливите ризи... Сигнализирай за неуместен коментар
1
18 rate up comment rate down comment 13
гражданин
преди 3 години
Не кожмпетентното ръководство по време на протестите на 02.02 в лицето на гл.сек МВР както и това на СДВРдескрдира ведомството .Същите трябва незабавно да бъдат освободени Сигнализирай за неуместен коментар