Шестима задържани на протеста, СДВР откри куп опасни предмети

Единият арестуван е без документи за самоличност

10.09.2020 | 12:21 Редактор: Искра Ангелова

"Имаме заявени три мероприятия в района на Народното събрание, президентството и Министерския съвет. До момента всичко протича нормално. Прави впечатление, че от трибуната на протестиращите някои от ораторите спекулират с това, което се извършва от нашите служители, но това не е коректно, тъй като желанието на всички е да се провежда мирен протест", каза зам.-началникът на Отдел "Охранителна полиция" в СДВР комисар Тони Тодоров на извънреден брифинг.

Той съобщи, че до момента има задържани 6 лица, двама са обявени за издирване, те са се явили на КПП-та. 

"Единият е без документи за самоличност и три лица, които са носили забранени предмети, а съгласно закона те не могат да влязат вътре", обясни Тодоров.

И допълни, че задържаните са отведени в районните управления. Ще се установява и съпричастност към някакви евентуални техни прояви от 2 септември.

"Направихме изключително щателна проверка на градската градина и места, които се намират в района. Нещата, които намерихме, са доста обезпокояващи при евентуално тяхно използване. Намерихме камъни, които са струпани на купчини. Има и останали предмети от вечерта. Притеснително е, че беше намерена туба с цветна течност. Тя беше в храст, старателно скрита. Имаме доста метални пръчки. В момента се преглеждат камерите", добави Тони Тодоров.

Той отбеляза, че органите на реда са подготвени за провокации.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК