Събарят 5 незаконни постройки в "Росенец", граждани са против

Поискаха сградите да бъдат предоставени за обществено ползване

09.09.2020 | 19:41 Редактор: Искра Ангелова

Държавата трябва да премахне незаконните постройки в парк "Росенец". Заповедите вече са връчени на Областната управа в Бургас.

Пет са сградите, които са незаконни, около т. нар. летен сарай на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. 

На тези от тях, които трябва да бъдат съборени, вече са поставени констативни актове. Междувременно граждани поискаха вместо част от сградите да бъдат съборени за сметка на данъкоплатците, те да бъдат предоставени за обществено ползване. 

Триетажната сграда, построена върху скалите, е с неизвестен собственик и ще бъде съборена, както и къщичката на пазачите и сградата на брега. Оказа се обаче, че има граждани, които са против.

"Незаконната постройка, която е на пажа на сараите на г-н Ахмед Доган, да бъде предоставена на сдружение "Алтернативна енергия" за организиране на фотоизложба", каза Николай Едрев от сдружение "Алтернативна енергия".

Общинският съветник Димитър Найденов от "Демократична България" пък настоява да се узакони пътят към плажа, след като ивицата бъде нанесена в специализираните карти.

"Такъв път в момента има изграден. Ще бъде голяма грешка, ако в момента с парите на гражданите се плати премахването на този готов път, само за да трябва по-късно отново с парите на гражданите да бъде изграден същия път", посочи Найденов.

Незаконни са също парникът и сграда до кея, но те са на частни терени и собствениците обжалват. Самата лятна резиденция има разрешение за строеж от 2014 г. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК