Какви са установените нарушения в "сараите" на Доган?

Пристанището за яхти е построено без документи за разрешение

13.08.2020 | 17:44 Редактор: Искра Ангелова

Пристанището за яхти и част от сградите в морския имот на Ахмед Доган в парк "Росенец" са построени без документи за разрешение. Това съобщиха от прокуратурата след направената проверка. Какви са установените нарушения в "сараите" на почетния председател на ДПС? 

Плажна ивица без достъп, яхтено пристанище без одобрен проект и липсата на разрешения за строеж на сгради в парк "Росенец". Това е констатирала прокуратурата при проверка на така наречените "Летни Сараи" на Доган. Тези нарушения са открити месец, след като активисти на "Да, България" се опитаха да стигнат до недостъпния откъм суша плаж.

"В кадастралната карта на град Бургас продължават да стоят нанесени старите сгради от времето на "Нефтохим", яхтеното пристанище, три броя хангар, депо, гараж, а тази нова постройка, която ние виждаме, известна като "Сараите на Доган", не е нанесена", каза общинският съветник от "Демократична България" - Бургас Димитър Найденов.

Той разполага с копие от документ, според който за строежа все пак има строително разрешение от месец май 2014 г.

"Сега прокуратурата отива и се оказва, че не само сградата, която се води в строителство, няма комплект документи, а и в общината няма комплект документи. Това е някакъв абсурд, някакъв огромен скандал, за който много хора трябва да дават отговори", категоричен е Найденов.

По думите му не е ясно също и как са били платени 77 000 лв. данък имот и такса "смет" за несъществуващи по документи сгради. От доклад пък на министъра на транспорта Росен Желязков става ясно, че пристанището въобще не е вписано в регистрите на такъв тип съоръжения.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
То бива,бива наглост ама такава никъде я няма...е как човек да вярва в системата и институциите... Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Каквито и да са, на него никой нищо няма да му направи, независимо кой е на власт. Той ги държи всичките. Прав беше за летящата чиния. Сигнализирай за неуместен коментар