Тихомир Безлов: Има грешки в дозата на „Новичок“ при Навални

Това е лошо изпълнение!

08.09.2020 | 15:30 Редактор: Таня Харизанова

Отровата „Новичок“ отново е на дневен ред. Как ще отговорят ЕС и САЩ на отравянето на Навални? В студиото на предаването „Брюксел 1“ с коментар е Тихомир Безлов от ЦИД.

Според старши анализатора състоянието на Навални зависи от дозата „Новичок“, която е приел. По думите му, това е лошо изпълнение и има грешки в дозирането на отровното вещество.

Безлов изрази учудването си, че след два международни скандала, при които е използван „Новичок“, руснаците отново прибягват до него и то на руска територия. Това поражда повече въпроси, отколкото отговори.

Прогнозите на Тихомир Безлов са, че трудно ще се вземе решение за въвеждане на санкции към Москва. Той е убеден, че сериозни икономически санкции срещу Русия няма да има.

Заради отравянето на руския опозиционер канцлерът Ангела Меркел е под силен натиск да се откаже от „Северен поток - 2“. Ангела Меркел защити проекта и каза, че той трябва да бъде завършен. Каква е съдбата на газовата тръба от Русия? Икономически или политически проект е газопроводът? В предаването „Брюксел 1“ говорим по темата с енергийния експерт проф. Атанас Тасев.

Проф. Тасев коментира и хаоса с изравнителните сметки от „Топлофикация“. Енергийният експерт бе категоричен, че сметките на „Топлофикация“ са точни. Той обаче призна, че също се затруднява в разчитането им.

Целия разговор гледайте в предаването "Брюксел 1" от 5.9.2020.