Силен вятър разпали отново огъня в комбинат "Свилоза"

Горят сухи дървета на площ от около 800 кв.м

08.09.2020 | 14:50 Редактор: Юлия Христова

Продължава борбата с големия пожар в химическия комбинат "Свилоза" в Свищов. Огънят избухна вчера преди обед. Горят сухи дървета на площ от около 800 кв.м. В гасенето се включиха над 50 огнеборци и след осем часа работа на терен огънят беше локализиран.

Силен вятър късно снощи обаче разпали наново пламъците. Няма пострадали хора и не е отчетено замърсяване с фини прахови частици на въздуха в Свищов.

Според прогнозите на огнеборците тлеенето ще продължи около 3 дни. Пожарът в "Свилоза” е пламнал в складирана на открито дървесина, която се обелва и се натрупват кори, които гният и се самозапалват, обясняват от ръководството на дружеството. 

Предприятието към момента не работи, тъй като в края на юни имаше експлозия в един от котелите. Наскоро 500 служители са се върнали на работа. 

"Всички работници бяха в платени отпуски и сега са на работа, като участват в ремонта, профилактиките, които правим, почистване на съоръженията. Нашите планове са до края на месец октомври да приключим с ремонта и завода да бъде пуснат в експлоатация", поясни изпълнителният директор на "Свилоза" инж. Михаил Колчев.

Щетите от пожара тепърва ще се изчисляват, в ход е разследване за причините за инцидента.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Дано не се наложи да евакуират хора Сигнализирай за неуместен коментар