Шефът на МВР: Благодаря на полицаите, не позволиха да се пролее кръв

Беше направен опит да се запали разхвърляна от протестиращите слама, разкри Христо Терзийски

03.09.2020 | 11:47 Редактор: Юлия Христова
Шефът на МВР: Благодаря на полицаите, не позволиха да се пролее кръв

На изслушване в Народното събрание вътрешният министър Христо Терзийски благодари на всички полицаи, че не са позволили да се пролее кръв при размириците на протеста в София в сряда.

Той уточни още, че 126 души са задържани, сред които 62-ма с криминални прояви. 35 от задържаните са с настоящ или постоянен адрес извън София. В палатковите лагери, след преглед на видеозаписи, е установено, че са се съхранявали опасни предмети, което е наложило тяхното премахване, заяви Терзийски.

От изказването на министъра стана ясно, че ранените служители на реда са 80.

"Образувани са 16 бързи производства, 12 производства по член 325 от НК-хулиганство. По едно от тях има производство по член 131 от НК за нанесена лека телесна повреда на полицейски служител. Образувани са 4 бързи производства по член 216 от НК", обясни Терзийски, цитиран от "Монитор".

"Още от сутринта са се събрали хора, които след 9 часа са проявили агресия към служителите на реда. Част от протестиращите граждани са хвърляли предмети и бомбички по полицаите. Имало е опит и за повреждане на полицейските автомобили, разкри той. -

"Част от протестиращите са извадили и жълти павета, които са използвани срещу служителите на реда. Беше направен опит да се запали разхвърляна от протестиращите слама. Част от гражданите използваха спрей срещу полицаите", съобщи още вътрешният министър, .

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Бойко го остави тях на пангара и избяга в чужбина. Сигнализирай за неуместен коментар