Депутат от БСП: Оставка! Всичко друго е губене на време

Нашата задача е да осигурим честни избори, заяви Иван Иванов

02.09.2020 | 21:56 Редактор: Тодор Петров

От БСП категорично обявиха, че няма да дадат нито един подпис за проектите на ГЕРБ за нова Конституция и свикване на Велико народно събрание. От левицата виждат тежка политическа, икономическа и социална криза.

"Ясно и категорично заявихме, че единственият изход е да подадат оставка. Всичко друго е безсмислено протакане и губене на ценно време за държавата. Това е дневният ред на обществото. Нашата задача е да осигурим честно гласуване на следващите избори, които ще бъдат предсрочни. Да гарантираме, че то ще бъде с машини, които няма как да бъдат манипулирани", заяви депутатът от БСП Иван Иванов.

По думите му в предаването "Денят ON AIR", връщайки хартиеното гласуване, отново ще може да се правят манипулации и да се подменят протоколи.

Социалистът посочи, че приетата преди 30 години Конституция работи към днешна дата с няколко изменения, които според него отразяват актуалния дневен ред на обществото. А ГЕРБ опитвали "да се спасят от потъващия кораб със смехотворен проект" на нова Конституция.

"Това Народно събрание е изчерпано, загубило е доверието на българските граждани. Българският народ е дал червен картон на това управление. Това е мимикрия на един умиращ модел на управление", настоя депутатът от БСП пред Bulgaria ON AIR.

Той защити позицията на президента Румен Радев да не даде на този парламент своя проект за нова Конституция. Според народния представител, ако има здрав разум, то управляващите и ДПС не биха предизвикали импийчмън на държавния глава.

"Подобни опити ще бъдат обречени на неуспех. Няма да срещнат обществена подкрепа", отбеляза Иван Иванов и не отрече, че симпатизанти на БСП присъстват на протестите срещу управляващите.

Запитан за радикализирането на самите протести, депутатът от левицата обясни: 

Точката на кипене е достигната. Българските граждани не могат да търпят и ден повече това, което се упражнява на техния гръб. Не подкрепям никаква форма на насилие, но запушването на ушите на управляващите с памук е твърде вероятно да провокира такива действия в някои от тези на улицата.

Според него промените в Изборния кодекс целят опорочаване на предстоящите избори. А човешкият фактор трябвало да бъде избегнат и да заложим на машинно гласуване, което щяло да гарантира истински вот.

"БСП винаги има план за излизане от кризата. БСП е права в своите виждания, защото това, което говорят българските граждани, е това, което говори БСП години наред. Когато Борисов хвърли оставка, ние ще представим нашия план за спасение на държавата", заяви още Иван Иванов.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК