В спортното училище във В. Търново годината започна с маски и дезинфектанти

От ръководството уверяват, че са създали организация за безопасно протичане на часовете

01.09.2020 | 19:19 Редактор: Юлия Христова

Без тържествена програма в двора на училището и при строги противоепидемични мерки днес в спортното училище във Велико Търново откриха новата учебна година. По традиция занятията там започват още на първи септември. 

В  спортното училище "Георги Живков” във Велико Търново 274 момичета и момчета чуха първият училищен звънец. Тази година тържества в двора на школото нямаше, а празничната програма звучеше само по училищната радиоуредба. Още на входа учениците бяха проверявани дали носят маски, след което минаваха през задължителна дезинфекция. За първа година родители и гости не бяха допускани в класните стаи. 

По указания на здравното министерство в училището е създадена специална стая-изолатор, в която да бъде отделен ученик, който даде симптоми на коронавирус.  

Младите спортисти и треньорите им не се съмняват, че въпреки пандемията и през тази година ще постигнат високи отличия на републикански и международни състезания. 

От ръководството на училището уверяват, че са създали организация за безопасно протичане на учебните часове. Надяват се в близките дни Министерство на образованието да даде още по-точни указания за безопасното провеждане на учебните занятия.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК