Новата учебна година: Хигиена, дезинфектанти и маски в училищата

Ден за ден нещата ще се променят, каза директорът на столичното 119-то училище Диян Стаматов

27.08.2020 | 21:17 Редактор: Юлия Христова

Учебната година стартира присъствено! При какви условия? 

 Ако през предходните месеци имаме изпитание за здравната система, сега то е за образователната. Това каза за "Денят ON AIR" директорът на столичното 119-то училище Диян Стаматов. 

"Ден за ден нещата ще се променят много динамично що се отнася до организацията на образователния процес", каза той за Bulgaria ON AIR.

По думите на Стаматов е важно на входа да има дезинфектантите и учениците да бъдат насърчавани да ги ползват, както и максимално чисти маски.

"Отговорността трябва да е всеки ден. В едно голямо училище да обясниш на децата, че не трябва да си говорят с такива от други класове е на практика невъзможно. Не си представям как петокласници ще стоят затворени 6 часа в една класна стая, което вероятно ще доведе до агресия между тях", допълни събеседникът.

Според него родителите искат да видят дали децата им са в правилните стаи в училище. От 15 септември ще  има опити максимално много часове да бъдат изнесе извън класните стаи, като изпитанието ще е най-голямо за големите училища.

"Количеството дезинфектант, което имаме, осигурихме сами, както и течен сапун - за поне 2 месеца. Ще следим стриктно за хигиената", заяви още Диян Стаматов.

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


5
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Ще е голям цирк! Забележките вече няма да са Иванчо не внимава в час, а Иванчо не си носи маската Сигнализирай за неуместен коментар
4
2 rate up comment rate down comment 0
учител
преди 3 години
Колега,Вие стари и болни учители нямате ли-от рискови групи?Тях какво ги правите? Сигнализирай за неуместен коментар
3
1 rate up comment rate down comment 0
Учител
преди 3 години
Няма ли да се публикуват мнения на други директори или учители, само Диан Стаматов ли ще има думата? Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Пак ли този "корифей" на подмазването интересно ,ако се смени властта каква ли песен ще запее Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години