Кирил Маричков: Нямам фейсбук и мразя социалните мрежи

Демокрацията ни е посткомунистическа

31.08.2020 | 17:37 Редактор: Таня Харизанова

Какъв е „вкусът на времето“ днес? В предаването „Опорни хора“ гостува рок-легендата Кирил Маричков. Не вървят добре нещата в целия свят, не само в България. Има нещо, което много се обърка, каза Кирил Маричков. Ще кажа честно, какво мисля. Основната причина да се променят нещата и да тръгнат в неясна посока, бих казал в погрешна посока, е интернет. Огромна маса маргинали, които не са имали глас, сега имат анонимен глас в интернет. Тази анонимност помага много да манипулираш, но и да те манипулират.

Аз нямам фейсбук и мразя социалните мрежи.

Кирил Маричков има опит от 7-то Велико народно събрание.

Кой е луд сега да се захваща с това? Нещата вървят по такъв безхаберен и безнравствен начин, казва певецът и композитор. Защо, когато можеш да правиш хората щастливи, както аз с моята музика, да отида в политиката? Аз имам опит в политиката от преди доста години. Но тогава ситуацията беше друга. Вярвахме, че трябва да се събори комунистическата система, да бъде премахната, но последствията от нея върху манталитета и психиката на хората се оказаха по-тежки. Някои вярваха, че може да има социализъм с човешко лице. Аз не вярвам. Социализъм с човешко лице може да има, но направен от бивши комунисти – не.

Демокрацията ни днес е посткомунистическа демокрация. Носи всички белези на тоталитарното време. Цензурата се смени. Стигна се до крайности. Не бих искал да говоря за тези протести. Имам специфично мнение за тях. Те, според мен, са страшно безпринципни. Това са хора с коренно противоположни възгледи. Заедно са за да падне Борисов и Гешев. Само че се различават, какво да стане след това. А това не води към добър резултат.

Едно от знаковите лица на протестите в началото на демокрацията, днес Кирил Маричков не би се включил. Какво означават скандиранията:„Мутрите вън“? Да се махнат едни мутри и на тяхно място да дойдат други? Дано не се получи, коментира Кирил Маричков.

Рок-легендата разказва за бъдещите си концерти и участието на „Фондацията“ в празниците на изкуствата „Аполония“.

Цялото интервю гледайте във видеото.


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Класата си е класа! Жалко че такива Господа са на изчезване , а се умножават *** по улиците. Сигнализирай за неуместен коментар