КПКОНПИ: Блокадата на комисията е нарушение на закона (+снимки)

Протестиращи от Орлов мост се запътиха към институция за блокада-изненада

20.08.2020 | 13:35 Редактор: Юлия Христова

43-ти ден на протести в София. Възловите софийски кръстовища остават блокирани. Тази сутрин недоволни окупираха сградата на Антикорупционната комисия.

Протестиращи от Орлов мост се запътиха към институция, без да издават коя е тя, със заявката да я блокират. Шествието им премина през Триъгълника на властта и се установи пред сградата на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество на пл. "Света неделя". 

Полицаи обградиха входа на сградата, а протестиращите поискаха среща с шефа на комисията Сотир Цацаров. Тя обаче не се случи, тъй като демонстрантите нямат разрешение за провеждане на подобен протест и събитието им е нерегламентирано по Закона за събранията, митингите, и манифестациите. 

Протестиращите заявиха, че няма да допускат служителите на ведомството, докато не бъдат допуснати техни представители.

Последваха преговори между полицаите и демонстрантите. 

Недоволните не изпълниха призива на униформените да освободят входа на учреждението. Вместо това към сградата полетяха яйца. 

В крайна сметка, демонстрантите не влязоха в сградата. Причината според жандармерията - нарушават обществения ред. Около 9:30 ч. демонстрацията приключи и недоволните се оттеглиха към палатковия лагер на "Орлов мост".

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 0
Преброих ги.
преди 3 години
Преброих ги - 14 платени безделника. Вижда се страха им, че ще им спрат дневните. Нещастни, депресирани изпаднали от света, знаят, че са безполезни и некадърни. И затова е злобата и агресията. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
цацаров не се поддава на натиск. Сигнализирай за неуместен коментар