Протестиращите блокираха сградата на КПКОНПИ (+СНИМКИ)

Демонстрантите обявиха, че готвят Велико народно въстание

20.08.2020 | 08:54 Редактор: Виктория Гетова

В 43-ия ден на гражданско недоволство протестиращите тръгнаха на третата поред блокада-изненада.

Протестиращите минаха през сградата на Министерството на здравеопазването, а след това блокираха сградата на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Органите на реда обградиха входа на сградата и проведоха разговор с демонстрантите. 

Те искат среща с шефа на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров. Протестиращите няма да бъдат допуснати в сградата на КПКОНПИ. Това заявиха органите на ред, които охраняват входа. Причината, която изтъкнаха униформените е, че недоволните са хвърляли яйца по сградата, и не са позволили на служителите, работещи в нея, да отидат на работа.  Това се случи, след като бе обещано на двама от демонстрантите да влязат в сградата.

Стигна се до леки конфликти между граждани и протестиращи. Недоволни хора казаха, че са затруднени от блокадите в София.

Част от организаторите на протеста обявиха, че готвят Велико народно въстание на 2 септември, когато Народното събрание ще обсъжда предложението за Велико народно събрание и нова Конституция.

"Обществото ни не е стигнало до политическа зрялост, за да имаме промяна от такъв мащаб. Най-важното в момента е да се проведе закон за лустрацията. Ако въведем промени в Конституцията при свикването на Велико народно събрание, може да доведе до много катастрофални промени", заяви в ефира на Bulgaria ON AIR eдин от протестиращите.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 3
Нина
преди 3 години
Искам да работя там- сладка работа Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 3 години
По-добре прокуратурата. Все пак обвинител номер едно на държавата там се подвиззва. Когато не е на пи ар- обиколка. Сигнализирай за неуместен коментар