Очаква ни слънчева и топла седмица, на места ще вали

Максималните температури ще са от 29 до 35 градуса

03.08.2020 | 07:17 Редактор: Тодор Петров

Денят започва със слънце над цялата страна. Минималните температури са от 16 до 22 градуса. Следобед превалявания се очакват в планиниските райони от Югозападна България. Вятърът ще бъде от изток-югоизток - слаб, със скорости до 5 м/с. Максималните температури ще са от 29 до 35 градуса, по Черноморието - до 28, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над планините преди обед ще се развива купеста облачност с превалявания. Вятърът по високите части - над 2200 м, ще бъде до умерен от северозапад със скорост до 7м/с, в ниските части от югоизток - до 5 м/с. Максималните температури на 2500 м височина ще достигат около 14 градуса, а на 1500 м до 17. 

Валежни зони с дъждове и силни ветрове, идващи от океана, обхващат западните и централни части от континента. По-интензивни валежи ще има в страните около Алпите и в Прибалтика. Над Русия валежите ще продължават. Над Балканите обаче постепенно се затопля. Слънчево остава над цялото Средиземноморие. 

У нас във вторник и в сряда ни очаква топло лятно време. Повече облаци със следобедни превалявания ще има над западните части от страната, на изток ще бъде слънчево.Температурите по морския бряг ще бъдат до 29 градуса. В четвъртък и в петък ще има значителна облачност, с превалявания главно в източните райони. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК