Трябва ли полицията да втвърди тона спрямо протестиращите?

Коментар на ексшефа на "Магистрална полиция" полк. Красимир Занев

31.07.2020 | 21:40 Редактор: Ивет Арабова

23 дни недоволство и протести в столицата и страната. По-рано сутринта полицията направи опит да разговаря с протестиращите на Орлов мост някои от платната да бъдат отворени за движение. Демонстрантите обаче са непреклонни в исканията си. Трябва ли полицията да втвърди тона спрямо протестиращите на блокадите? 

"Протестите са един от елементите на демокрацията, но трябва да се спазва обществения ред. Днес от сутринта е блокиран Орлов мост, има хора, които са тръгнали за работа, а не могат да стигнат до работните си места. Не може по полицаите да се хвърлят предмети", каза за "Денят ON AIR" ексдиректорът на "Магистрална полиция" полк. Красимир Занев.

Според него диалог между полиция и протестиращи трябва да има, но ако има спазване на обществения ред.

"Вече има и провокатори, но призовавам да се уважават служителите на МВР, които работят по 12-15 часа - да не се посяга на тях с обидни думи и други квалификации. Техният труд е високорисков и много отговорен", отбеляза полк. Занев.

Той добави, че новият министър на вътрешните работи Христо Терзийски е изправен пред сериозно предизвикателство, но има сили и възможности да се справи с ръководенето на МВР.

"Обръща се много внимание на битовата престъпност, преди това с години рядко се обръщаше внимание на такива случаи. В последните месеци зачестиха ПТП-та с ранени и убити на пътя, заради превишена скорост и употреба на алкохол и наркотични вещества", подчерта в ефира на Bulgaria ON AIR ексшефът на "Магистрална полиция".

По думите му от няколко дни има засилен трафик по основните пътни артерии заради летния сезон и призова водачите на МПС стриктно да спазват Закона за движение по пътищата. 

"Влязоха мощни, силни автомобили, които не се съобразяват със скоростта, което води до нарушения и ПТП-та. Въпрос на самосъзнание е", категоричен бе полк. Красимир Занев.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК