Шофьор на линейка в Пазарджик почина от Ковид-19, негов колега също е заразен

Служителите от ЦСМП изпратиха с аплодисменти Олег Пенов в последния му път

31.07.2020 | 15:42 Редактор: Ивет Арабова

С аплодисменти и пуснати сирени на линейки служителите в Центъра за спешна медицинска помощ в Пазарджик изпратиха в последния му път своя починал от Ковид-19 колега. 61-годишният мъж е дългогодишен служител в центъра и е работил, като шофьор на линейка.

Олег Пенов е диагностициран с коронавирусна инфекция в края на миналата седмица, след като се е почувствал зле. Той е настанен в интензивно отделение на пазарджишката болница и интубиран. Заразения губи битката със заразата само седмица след това. Колегите на починалия служител на Центъра за спешна помощ апелират своите колеги да се пазят.

"Трябва да се пазим, трябва да бъдем сигурни в това, което вършим, и това, което ни се препоръча. Олег беше пример за всички. Отиде си един млад човек, един живот, който отдаде на Спешна помощ", каза фелдшерът Ангел Кендеров.

Всички контактни лица на починалия мъж са издирени, съобщиха от Регионалната инспекция в Пазарджик.

"Най-близките контактни от първи ред контактните и са карантинирани. По отношение на взетите проби, взети са 23 проби от Центъра за спешна медицинска помощ. При първите 12, които бяха взети, имаме един положителен резултат. Също на шофьор на линейка от Центъра за спешна помощ. Той е настанен в МБАЛ "Уни Хоспитал" Панагюрище", обясни д-р Магдалена Станева от РЗИ-Пазарджик.

От Здравната инспекция допълниха, че не може да се говори за спиране на работата на Центъра в Пазарджик, тъй като това би означавало да се оставят жителите на областта без спешна помощ.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК