Известни изпълнители с концерт в Ловеч в помощ на 3 болни деца

Благородната кауза набира средства за лечението им

28.07.2020 | 14:36 Редактор: Ивет Арабова

Благотворителен концерт в Ловеч в подкрепа на три болни деца от града. Изпълнителите се обединиха около благородната кауза да бъдат събрани средства за лечението на две деца в кома и друго с онкологично заболяване. 

Преди три години поставят тежката диагноза на Ники - Сарком на Юинг на меките тъкани. Детето се лекува в клиниката "Свети Георги" в Пловдив, но се налага да продължи лечението си в Словения, като то ще струва 180 000 евро.

"Фактически интервенциите, които трябва да бъдат проведени там, са две. Първата е извличането на стволови клетки, а втората е вече преливането на самите стволови клетки, която може да се случи на по-късен етап", каза бащата на Ники - Сергей Цандев.

Преди три години Теодор Цолов пада в басейн, след което изпада в будна кома. За подобряване състоянието на Теодор са нужни средства за рехабилитация в Полша и ежедневно медицинско обслужване.

"Болници, болници, болници, той беше в абсолютна кома! Оказа се, че в България няма шанс за добра рехабилитация. Състоянието му е приблизително на дете с детска церебрална парализа - не може да си движи крайниците, не може да отговаря на команди, не може да се храни, не може да седи седнал", сподели бащата на Теодор - Мариян Цолов.

19-годишният Кольо Тонков също се нуждае от средства, след като след катастрофа изпада в кома. Доброволци към Регионалната библиотека в Ловеч организират концерта в помощ на децата. Известни български изпълнители приеха присърце каузата и пяха без хонорари. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК