Силната буря почти унищожи наш цирк

Цирковите артисти се надяват на подкрепа от Министерството на културата

26.07.2020 | 20:42 Редактор: Наталия Тотева

Заради ограниченията при представления на закрито и кризата в културата, цирк "Иванови" успешно започва да радва публиката си под открито небе. 

Бурята в събота вечер обаче нанася сериозни материални щети върху цирка. 

"Бурята в събота вечер унищожи голяма част от труда на трупата на цирк "Иванови", това са ръчно рисувани декори, осветления. Сега предстоят няколко седмици възстановяване на щетите", коментира Десислава Иванова от Българската младежка циркова асоциация.

Цирковите артисти все още се надяват на подкрепа от Министерството на културата.

"За момента нямаме други варианти. С колегите правим всичко възможно да запазим структурите", добави Иванова.

Те са готови да излязат и на протест.

А силната буря в събота вечер прекъсна и 17-ия антиправителствен протест. Наводнен бе подлезът пред Министерския съвет, в който се бяха подслонили част от демонстрантите. Под вода останаха и други подлези в центъра на града.

За съботната вечер екипите на Аварийна помощ към Столичната община са реагирали на 35 сигнала за наводнения, паднали клони и дървета.

Получени са и 2 сигнала за бедстващи хора като единият от тях е за наводнена къща в "Банкя", а другият - за наводнена кола в квартал "Абдовица".

Екипите продължават да наблюдават критичните участъци. От Аварийна помощ апелират хората да не изхвърлят отпадъци в речните корита, за да не се стига до запушване и наводнения.

Вижте още в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК