Привличаме туристи по линията на германските здравни каси за рехабилитация

"Св. Константин и Елена" е стожер на тази идея, посочи председателят на БСБСПА Сийка Кацарова

26.07.2020 | 15:34 Редактор: Наталия Тотева

Добра новина за Северното Черноморие дойде на форум, който се проведе в курорта "Св. Константин и Елена" край Варна.

България ще привлича туристи по линия на германските здравни каси за рехабилитация и възстановяване в амбулаторни условия. Форумът е част от мащабен проект за позициониране и маркетинг на страната ни като дестинация за качествен здравен туризъм.

От септември 2019 г. България е в списъка на Германската асоциация на здравноосигурителните каси.

"От тук нататък всички здравноосигурени в Германия във всичките над 100 здравноосигурителни каси, могат да се възползват от здравен туризъм в България, като за това получават пълно реимбурсиране за ползваните от тях услуги", обясни. зам.-главният управител на Германо-Българска индустриално-търговска камара (ГБИТК) - Кармен Щрук.

Това може да стане в близо 90 медицински и СПА центрове у нас, голяма част - именно по Черноморието.

"Св. Константин и Елена е стожер на тази идея, защото курортът е богат с минералните си извори", посочи председателят на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (БСБСПА) - Сийка Кацарова.

Целта е тази информация да стигне до колкото се може повече граждани на Германия, които до момента са свързвали страната ни единствено с ваканционния туризъм.

Експерти от двете страни работят активно в тази посока, а кампанията вече да дава резултат.

"Благодарение на този проект те са прочели, че тук е сигурно място, направили са си почивките и юли месец има туристи, които са дошли заради възможността за здравен туризъм и превенция", добави Кацарова.

Услугата ни е на европейско ниво, казват от бранша и очакват засилване на българския туризъм.

Очаква се германски туристи да пристигнат във Варна за балнеология и СПА процедури, платени от здравните им каси, през октомври.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Ехееее браво...крайно време е да налеят малко пари Европата в нашето море...защото е готино колкото и да плюят срещу него.. Сигнализирай за неуместен коментар