При хвърлянето на яйца: Ударен полицейски служител в областта на окото

В 16-ия ден на протести са блокирани 11 кръстовища в столицата

25.07.2020 | 11:58 Редактор: Наталия Тотева
При хвърлянето на яйца: Ударен полицейски служител в областта на окото

В извънреден брифинг на СДВР бе направена равносметка на 16-ия ден на протестни действия. На територията на столицата са били проведени три регламентирани мероприятия.

"Първото в района на Висшия адвокатски съвет протестно мероприятие, второто пред резиденцията на Република Турция насочено срещу процесите, свързани с превръщане на музея "Света София" в джамия, третият протест на същата тема", заявиха от СДВР.

При тези протестни мероприятия не е имало нарушения на обществения ред. Освен тях са проведени 2 нерегламентирани протеста. 

"Това, което за пореден ден се провежда в района на площад "Независимост" и площада пред президентството, също така нерегламентиран протест пред Българска национална телевизия. По отношение протеста в района на площад "Независимост" около 20 ч. беше проведена протестна акция с хвърляне на яйца по сградата на Министерския съвет. При хвърлянето на яйцата беше ударен един полицейски служител в областта на окото, при което почувства силна болка и голям дискомфорт. Беше подпомогнат от намиращите се до него полицейски служители", добавиха от СДВР.

Оказана му е медицинска помощ. Състоянието му към момента е стабилно. Към 21 ч. снощи протестиращите са били призовани от ораторите да блокират възлови кръстовища в центъра на София.

Към 21:15 ч. са блокирани 11 такива локации. Блокирането на кръстовища приключва към 23:30 ч., само кръстовището на Орлов мост е освободено с час по-късно.

Увеличава се броят на възмутените граждани, които биват блокирани в районите на кръстовища. Те претендират за нарушения на права и интереси. Присъствието на полиция възпрепятства възникването на саморазправи.

А пред района на БНТ по-късно се събира голяма група от хора. От протестиращите са предприети действия по блокиране на входа на Националната телевизия, блокиране на прилежащите около телевизията улици чрез изваждане на контейнери за смет. 

Целта на тези протестни мероприятия е била възпрепятстване и недопускане излизането на участници в предаването "Панорама" - именно на председателите на двете по-големи парламентарни групи. Към тях е била изразена силна вербална агресия, хвърляни са бутилки.

Няма задържани при протестите на 24 юли.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
мацето
преди 3 години
Каква вербална агресия?! Иска се оставка! Най-обикновена и нормална О-СТАВ-КА!!! Сигнализирай за неуместен коментар