Протестът в София премина в шествие със 7 лъча, блокирани са ключови локации

Камионът с озвучителната техника на демонстрантите бе спрян на влизане в столицата

24.07.2020 | 21:44 Редактор: Ивет Арабова

Традиционният протест в София се превърна в шествие със седем лъча. Блокирано е кръстовището на бул. "Витоша" и бул. "Патриарх Евтимий". Тази вечер има полицейски автомобили, които отклоняваха трафика. Движението е парализирано, не могат да преминават и автомобили на градския транспорт. Блокирани са районът около паметника на Васил Левски, бул. "Раковски", кръстовището на "Фритьоф Нансен" и "България", районът на Централните хали и районът на Лъвов мост. Преди минути шествието стигна и до Орлов мост, който също е блокиран. 

В 16-ия ден протестът в столицата започна по необичаен начин. Триъгълникът на властта е тих. Причината - камионът с озвучителната техника е спрян от ДАИ на влизане в София. 

"Проверката е продължила дълго, защото водачът не е предоставил необходимите документи. Съставени са три акта на водача", поясни изпълнителният директор на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" Бойко Рановски.

С озвучителна техника, разположена в градската градина, от протестната инициатива "Граждански мегдан" се опитаха да "откраднат" протеста. Малко преди 20 часа камион с озвучителна техника се появи на площада при протестиращите. Исканията на хората обаче остават непроменени. 

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Иван Кънчев

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
анти
преди 3 години
Това е анархия, не е протест. Сигнализирай за неуместен коментар